100 Höjdare Season 4 Episode 6

Jimmy Gustafsson, eller Jimmy Bölja som han kallas, bor i Töreboda, Västergötland. En liten ort som inte riktigt ligger i Värmland, men i närheten. I bygden känner alla till Jimmy för att han färgar håret så ofta, minst en gång i veckan. Men han är även artist och skriver låtar för alla tillfällen, till exempel när hans bror ska åka på klassresa. Jimmy håller på att samla ihop till en diskografi och förevisar glatt låtarna.

Karlstad ligger i Värmland och där blir Filip och Fredrik hembjudna till den berömde Christer Mikko. Enligt ganska säkra källor är han förebilden för Robert Gustafssons karaktär Roland i filmen ”Torsk på Tallinn”. Han är en dansande herre i sina bästa år som gillar ”bilar, kvinnor och pengar” och bor med sin mamma. Han har inrett huset med fusktegelväggar och jacuzzi i källaren. Christer bjuder in några vänner på buggkurs med grogg och sedan drar de allihop ut på stan för att dricka hot shots.

På ett äldreboende i Sunne träffar Filip och Fredrik kattälskaren Aina Haglund som är besatt av kattdjur och kan prata med katter. I hennes rum finns massor av låtsastigrar.

De spelar bingo med åldringarna och Aina jamar när hon får bingo.

Serie: 100 Höjdare

Episode Title: Sveriges skönaste människor - Värmland

Air Date: 2006-10-02

Year:

100 Höjdare Season 4 Episode 6
100 Höjdare Season 4 Episode 6